Fayenna 

Deze dame is een groot paard in een klein lijf. Fayenna is een shetlander merrie van 16 jaar en zij meet 1.10m. Ontzettend lief en nieuwsgierig, maar ook sterk en snel! Voor zowel beginners als de wat gevorderde ruitertjes is Fayenna een hele leuke pony. Fayenna word ingezet tijdens lessen, buitenritten en andere activiteiten.

Fayenna haar geboortedatum is 1 mei 2006.

Voor Fayenna hanteren wij een maximaal ruitergewicht van 40 kilo.

Maybe

Onze bonte clown! Maybe is een tinker merrie van 9 jaar met een schofthoogte van ca 1,47m. Maybe is een heel geduldig, lief en gevoelig paard, maar ook een tikkie eigenwijs als ze de kans krijgt. Door haar geduldige aard is ze erg geschikt voor jonge en/of onzekere ruiters. Maybe word ingezet tijdens lessen, buitenritten en andere activiteiten. 

Maybe haar geboortedatum is 22 mei 2014.

Maybe wordt enkel door leden van team Glavihoeve gereden. 

Valencia

De oma van de kudde, ja echt waar! Valencia is een haflinger merrie van 24 jaar en daarmee het oudste lid van de Glavihoeve kudde. Zij meet 1.43m. Valencia is nog niet zo heel lang bij ons en is nog aan het aansterken. Maar ze kan erg genieten van lesjes, buitenritten en andere activiteiten passend bij haar conditie. Valencia houdt erg van poetsen, en maakt graag een sprongetje! 

Valencia haar geboortedatum is 13 mei 1999.

Voor Valencia hanteren wij een maximaal ruitergewicht van 75 kilo.

Babs

Dit schattige meisje is Babs! Een shetlander merrie van 5 jaar met een schofthoogte van ca. 95 cm. Babs is de kleinste en jongste telg van de actieve kudde op de Glavihoeve. Babs houdt erg van poetsen en grasjes eten. En Babs is de moeder van Morris! Babs wordt ingezet tijdens lesjes, stapritjes buiten en de ponydagen. 

Babs haar geboortedatum is 14 augustus 2017.

Voor Babs hanteren wij een ruitergewicht van maximaal 30 kilo. 

Indy

De western merrie van de kudde! Indy is een 14 jarige quarterhorse kruising (1/4 arabier). Indy meet 1.46m en is het enige paard dat western is opgeleid. Indy kan een aantal spectaculaire kunstjes! Indy is ook een enorme knuffelkont en snuffelt graag in je zakken of je iets lekkers mee hebt. Indy wordt ingezet voor lessen, buitenritten en een aantal andere activiteiten. 

Indy haar geboortedatum is 5 mei 2009.

Voor Indy hanteren wij een maximaal ruitergewicht van 75 kilo.

Shyra

Shyra met snor! Deze imposante dame is moeder overste van de kudde. Zij is een traditional irish cob merrie van 19 jaar en meet ca 1.50m. Shyra is geïmporteerd uit Ierland. Daar heet het ras ''Gypsy Vanner'' en is het een wild ras, en zo is Shyra ook geboren. Het is een bijzondere merrie, niet alleen qua kleur, maar ook qua persoonlijkheid. Ze communiceert duidelijk wat ze wel en niet wil, en daar hebben wij ons op aan te passen. Ze is ontzettend lief en gemoedelijk in omgang. Shyra is helaas aan 1 oog blind. Shyra word enkel door leden van het team Glavihoeve bereden.

Shyra haar geboortedatum is 1 januari 2004.

Nadeche

Deze ranke merrie heet Nadeche. Zij is 21 jaar en met haar ca. 1.70m schofthoogte steekt zij met kop en schouders boven de rest van de kudde uit. Nadeche is een warmbloed en voormalig manege paard. Na jarenlange dienst is zij gedumpt bij een handelaar, totdat zij vel over been was. Toen kwam de Glavihoeve op haar pad, en sindsdien is ze flink aangesterkt. Helaas kampt Nadeche nog steeds met de nodige medische klachten. Ons doel met Nadeche is veel smikkelen en knuffelen. Nadeche word niet ingezet voor activiteiten. 

Nadeche haar geboortedatum is 5 maart 2002.

Morris

Dit snoetje op rechts is Morris. Hij is de zoon van onze Babs! Morris en een enorme boef, maar ook super schattig en grappig en komt dus vrijwel overal mee weg. Morris is net 1 jaar oud geworden (en sindskort ruin) en heeft een mooie ranke bouw. We zijn erg nieuwsgierig hoe groot deze jongeman gaat worden.

De geboortedatum van Morris is 21 mei 2022.

Lennox

Dit is onze lieve Lennox. Een shetlander ruin van 7 jaar oud. Lennox is een prachtige verschijning, net een mini Fries. Lennox is erg schuw van aard, en wij zijn bezig om met hem een vertrouwensband op te bouwen. Lennox meet ongeveer 1.00m in schofthoogte, en is in het verleden bereden. Voorlopig word Lennox nog niet ingezet voor activiteiten op de Glavihoeve.

Lennox zijn geboortedatum is 1 januari 2015.

Gaia

En dan de echt Fries van stal! Dit is Gaia, en zij is een Friese merrie van 9 jaar. Gaia heeft jaren op een zorgboerderij gestaan. Gaia is niet nog niet zadelmaken heeft een boel te leren. Maar ze kan prachtig lopen, en wij kijken ook erg uit naar de training die gestart is en hoe zij zich gaat ontwikkelen. Gaia is een meester in het stilletjes sluipen, en kan ineens achter je staan, zo houd ze iedereen scherp!

Vanwege haar training wordt zij niet ingezet voor activiteiten.

In memoriam 

Navajo 18-05-2019 * 30-03-2023

Deze indrukwekkende jonge ruin heeft helaas maar 3 jaar mogen worden.

Na een lange periode geteisterd door pijn, talloze onderzoeken en zoeken naar remedies werd duidelijk dat er maar 1 uitweg was om Navajo pijnvrij te laten zijn. 

Houden van is ook loslaten.