Lessen

Bij paardrijden gaat niet alleen om het technische gedeelte maar kan het  vanuit een pedagogisch perspectief worden uitgevoerd. Dat is de kracht van de Glavihoeve. Dit geldt voor alle doelgroepen, zowel jong als oud. Voor de kinderen wordt de nadruk gelegd op het bouwen van zelfvertrouwen. Dit houdt in dat we zorgdragen dat alle handelingen op een veilige manier worden uitgevoerd. Er is geen sprake van moeten maar kunnen, durven en willen. Voor paardrijden is best een beetje lef nodig. Val je eraf, dan stap je vol goede moed gewoon weer op. Lukt het niet de eerste keer, dan probeer je het gewoon nog eens. Als je jezelf uitdaagt om toch iets te doen wat je eigenlijk een beetje spannend vindt (over een hindernis springen of aansturen van je pony), dan is de voldoening daarna extra groot en groeit het zelfvertrouwen.

De lessen worden verzorgd voor alle leeftijdscategorieën, heel jong tot heel oud. Er bestaat geen leeftijdsgrens en wij willen ook de ouderen de kans bieden om deze passie op latere leeftijd te kunnen uitvoeren. 

Eerste lessen worden uitgevoerd met behulp van de longeerlijn, zodat we samen kunnen werken aan het vertrouwen. Als er sprake is van controle van mens en dier dan starten we met 'los' rijden. Vanuit dat perspectief bouwen we de lessen naar hetgeen gewenst is.

 

Kleding voorschriften tijdens de lessen/activiteiten;

- Strakke lange broek/legging. GEEN JURKJES

- Laarzen of hoge schoenen. GEEN SNEAKERS

⁃ Veiligheidscap (bij ons te leen)

⁃ Voor iedereen die op het erf komt geldt; geen open schoenen.

Deze voorschriften zijn voor de ruiter veiligheid.

Voor het welzijn van onze kudde hanteren wij een gewichtslimiet passend bij de draagkracht van de pony.

E pony; max 85 kilo

D pony; max 75 kilo

Shetlander; max 40 kilo

Bij aanmelding van lessen of andere activiteiten zullen wij hier altijd naar informeren, zodat zowel ruiter als paard er veel plezier aan beleefd.

Afzeggingen voor lessen/activiteiten 24 uur van te voren doorgeven. Noodsituaties daar gelaten.